Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
/ / /

Give a little bit  ( „Dej trochu“ )  


  O téhle známé písničce, která se již tak dlouho drží na žebříčcích světových hitů Roger na koncertech říká : „Je to důvod proč dělám hudbu“  

„Dej trochu a ukaž že nejsi lhostejným“,   „poselství této jednoduché písně je nadčasové, nejedná se o lásku chlapce k děvčeti, jde o lásku univerzální“.


„Give a little bit“ patřila k nejoblíbenějšim písním princezny Diany, která lásku k Rogerovým písním předala i svým dětem a tak bylo zcela logické, že její autor a interpret byl pozván v roce 2007 princi Williamem a Harrym na vzpomínkový koncert, který se konal v londýnském Wembley. Jeho vystoupení patřilo k vrcholům večera, a věřím, že chvíle kdy oba princové vstali a společně s Rogerem a celým stadionem zpívali na počest princezny Diany se jistě řadí i k nezapomenutelným chvílím Rogerova života.

V roce 2005, třicet pět let po jejím napsání, získala píseň ocenění ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers) jako jedna z nejvíce vysílaných písní jejich repertoáru. Roger daroval práva k této písni na pomoc obětem cunami a hurikánu Katrina. Jak se sám vyjádřil, mohl tak vrátit «trochu» z toho, co mu život daroval.

 


Partager cette page
Repost0

Prezentace

  • : blog Rogera Hodgsona : český a slovenský Fan club
  • : Blog určen českým a slovenským fanouškům Rogera Hodgsona, legendárního zpěváka, skladatele, textaře, bývalého člena a duse známe britské skupiny Supertramp. Jeho legendarní hlas je rozpoznatelný mezi miliony. Roger Hodgson pokračuje ve velmi úspěšné solové kariéře a jeho světové turné roku nese příznačný název. Breakfast in Amerika.
  • Contact

Hudba

 

Vyhledávání